Tallin päiväkirja

http://i.imgur.com/7q7CXR6.png
15.02.2019 - Pettymyksiä

" Rico ontuu taas kuulemma. " Derrick tokaisi saapuessaan kahvipöytään. " Pakko viedä se kuvautettavaksi. Jotain vikaa siinä on oltava kun ei tule oikein tuloksiakaan kouluradoilta. Veronalle taas huonoja uutisia. " Nida huokaisi vilkaisten ikkunasta ulos kentän suuntaan. Lamppujen kajossa treenasi Espanjasta lennätetty voikko Ardiente Veronan tytär kyydissään. Kaksikko näytti olevan iskussa ja Finja tuntui olevan ihastunut barokki oriin, vaikka huhujen mukaan vannoikin puoliveristen nimeen. Tuskinpa blondi pyörtäisikään sanojansa äänen koskaan. Kentällä näkyi takaosakäännöksiäkin vauhdikkaampaa liikettä Pyryn laukatessa nuorella orillaan.
" Täällä on itsepalvelu, ota vaan kahvia. " nainen lausahti sitten kääntäen katseensa miehen suuntaan.
" Kuulitko, että Pyry meinasi lähteä Ruotsiin Criminalin ja Karon kanssa kuukaudeksi? Jotkut kisaviikot kuulemma. " mustahiuksinen nainen juorusi tallimestarille, joka metsästi puhdasta kahvikuppia hyllyistä.
" Kuulemma. Vie vielä molemmat hevoset Suomeen siitä, varo vaan. " Derrick tokaisi tympeään tapaansa. " Käskin pitämään korvat auki siellä, jos löytäisi vaikka tänne pari lupaavaa estehevosta. " Nida lausahti toiveikkaana.
" Jaa lisää hevosia? " tallimestari huokasi. " Pihatossakaan ei asu ketään ja karsinoita tyhjänä. " nainen perusteli virnistäen.
" Ikävää, että edes on näin tyhjää. Hyviä hevosia ei meinaa löytyä mistään. " hän lisäsi antaen katseensa vajota kahvikuppiin. Ei tyhjät karsinat rahaa toisi, mutta mikä tahansa hevonen ei Vermilion Crowniin ei kelpaisi.


15.12.2018 - Suomalaiset saapuvat - Kirjoittaja: Nida

" Ne tulee! " Emilie huikkasi Rigon selästä. Friisiläisori höyrysi hikisenä vauhdikkaan maastolenkin seurauksena. " Viimeinkin! " lausahdin ja harpoin tallinovelle naaman ikkunaan liimaten. " Talli onkin ollut niin tyhjänä, kun Verona meni myymään rankalla kädellä hevosia. " jatkoin. Hymy levisi kasvoille hevosauton ilmestyessä pihaan.

" Täällä ollaan! " Pyry huikkasi hypäten kuskin viereltä pois. Poika oli tuonut suomeen jääneet hevoset ystävällisesti Vermilion Crowniin todettuani, ettei Suomeen paluu todellakaan ollut ajankohtaista vielä aikoihin. Kuukauden ratsutusreissu Saksassa oli venynyt jo vuoden Christoferin saatua vakipaikan Veronalta - ja samanlaisen sopimuksen olin itsekin päätynyt tekemään, vai löytääkseni itseni ylellisen tallin johdosta. Jälleennäkemisen riemuiset halailut ja kuulumisten vaihdot katkesivat kuitenkin nopeasti hirnahduksen saattelemana.

" Päästäkää ne raukat nyt ulos, niillä on ollut jo ihan tarpeeksi pitkä matka! " paikalle pyyhältänyt tallimestari Derrick kehotti happamaan tapaansa.
" Taru pieni! Ei taida montaa tuollaista olla Saksan maalla. " totesin ylpeänä tallimestarille Tarun astellessa ulos ensimmäisenä ja kaappasin riimunarun itselleni välittömästi. Nuori tamma oli kasvanut todella paljon eron aikana. Nuori suomenhevonen vaikutti kuitenkin yllättävän tyyneltä matkaan ja uuteen paikkaan nähden.
" FWB kuorma tulee! " Pyry varoitti ennen kuin hevosautosta pakitti vauhdikkaasti Vera varsansa Fennirin kanssa. " Ottaako joku nämä, että saan Karon ulos? " poika lausahti. Emilien napatessa puoliveriset, nuori mies lähti irrottamaan omaa nuorta oriaan Karoa.

" Sisäänottoaika on kohta, mutta laitetaan tulokkaat hetkeksi vaikka tarhoihin jaloittelemaan. " ohjeistin vapauttaen Tarun lähimpään tyhjään tarhaan. " Vera ja Fennir voi jäädä kanssa tähän. Karo tuonne putkitarhaan."
" Onpa tyhjää. " Pyry totesi Karon tarhaan jätettyään ja hetken muita tarhoja katseltuaan.
" Joo, ei täällä ole kuin Celt, Tico ja Saddlebred kaksikko. Ainiin ja yksi friisiori. Verona vähän tyhjensi tallia... " totesin olkapäitäni kohauttaen.
" Oho, täällähän on suomivalta totaalisesti. " Pyry virnisti. " Entä Criminal? " mies jatkoi yhteen hengenvetoon. Pyryn ensimmäinen hevonen oli muuttanut Vermilion Crowniin pojan todettua, ettei aika riittänyt kahden hevosen kilpailuttamiseen.
" Se on tallissa, mene toki katsomaan! " vastasin hymyillen. Poika varmasti oli odottanut tammansa näkemistä enemmän kuin perheensä.
" Meinaatteko Karon kanssa jäädä pitkäksikin aikaa? " kysyin toiveikkaana ja lähdin seuraamaan Pyryä, joka olisi varmasti ilman äitinsä kyselyä syöksynyt jo talliin pää kolmantena jalkana. Salaa toivoin, että Criminal saisi pojan pysymään Vermilion Crownissa uuden orinsa kanssa. " En tiedä vielä. Katsellaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan, meillä ei ole enää ainakaan tallipaikkaa Suomessa. "

Vermilion Crown